طلای جهانی افزایشی ماند حقوق کاربران در کیف پول‌های مجازی؛ از واریز تا بازگشت وجه چه می‌گذرد؟ منحنی شاخص 37 صنعت در بازه هفتگی صعودی شد چرا واردات خودروهای کارکرده اجرا نمی‌شود!؟/ دادفر: هیچ‌کس هماهنگ نیست جهش توقف‌ناپذیر قیمت نفت/ هر بشکه نفت چند شد؟ قائم مقام وزیر صنعت:‌ تولید را با تصمیمات تنظیم بازار قربانی نکنید مصوبه حمایت از خریداران خودرو باطل شد / ماجرا چیست؟ بسته اینترنت چرا زود تمام می‌شود؟ بالاخره اپراتور‌ها توضیح دادند تغییر مهم در فیش حقوقی کارگران؛ جزییات معافیت حق اولاد و حق تاهل از مالیات جدیدترین قیمت میوه اعلام شد پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ / دلار مرز ۱۹۰ هزار را رد می‌کند؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ / طلا در آستانه صعودی دیگر + جدول اطلاعیه مهم سازمان تأمین اجتماعی در خصوص زمان پرداخت حقوق مرداد ماه ۱۴۰۵ بازنشستگان و مستمری بگیران واردات خودرو‌های کارکرده آزاد شد؛ سقف ۲۰ هزار دستگاه و شرط کلیدی ارز شرایط فروش مدیران خودرو ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ | ثبت‌نام فونیکس F ۷ Pro e+ با تحویل ۳۰ روزه + قیمت قطعی آغاز واریز حقوق مرداد بازنشستگان تأمین اجتماعی از فردا + جدول زمان بندی حروف الفبا

رویکرد سازمان برنامه و بودجه چیست؟

رویکرد سازمان برنامه و بودجه چیست؟ با وجود واگذار شدن ماموریت تدوین برنامه مهار تورم و رشد تولید به سازمان برنامه و بودجه همچنان مشخص نیست که این سازمان با توجه به تاثیرات قابل توجه سیاست تثبیت در کنترل تورم چه راهبردهایی را در برنامه مهار تورم مورد توجه قرار می‌دهد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۸ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 14
کد خبر: ۱۸۹۳۲۲

به گزارش راهبرد معاصر؛، ابتدای سال 1401 بود که به دنبال سیاست حذف ارز ترجیحی و تک نرخی کردن نرخ ارز شاهد افزایش شدید تورم بودیم. پس از این اتفاقات بانک مرکزی سیاست جدیدی را در پیش گرفت و شاهد تغییر ریل دولت به سیاست تثبیت بودیم.

با ورود به سال 1402 و ارائه آمارهای جدید از تورم مشخص شد که این سیاست توانسته است تورم افسارگسیخته سال گذشته را تا حدی کنترل کند. به طوری که براساس آمارهای مرکز آمار ایران شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوار از 4/7 درصد در اسفندماه سال 1401 به 3/7 در صد در فروردین و 2/8 در اردیبهشت در سال جاری کاهش یافته است.

 

در همین رابطه اعلام شده است که دولت قصد دارد برنامه‌ای برای تحقق رشد تولید و مهار تورم که شعار سال جاری نیز هست ارائه کند. برهمین اساس معاون اول رئیس جمهور از رئیس سازمان برنامه و بودجه خواست باوجود اینکه دولت به صورت مستمر جلساتی را برای تحقق رشد تولید و مهار تورم در دستور کار خود دارد، برنامه‌ای جامع و دقیق برای عملیاتی سازی و تحقق رشد تولید و مهار تورم تدوین و در جلسات آتی شورای اقتصاد ارائه کند.

 

با توجه به اینکه در ماه‌های اخیر شاهد تاثیرگذاری تثبیت ارزی بانک مرکزی بر آرامش اقتصاد ایران و کاهش نرخ تورم بودیم، باید این سیاست در برنامه‌ای که از سوی سازمان برنامه و بودجه نیز ارائه می‌شود مورد توجه قرار بگیرد چرا که تجربه اقتصاد ایران نشان داد که سیاست مقابل تثبیت(تک نرخی کردن نرخ ارز) نه تنها نتوانست به نتیجه مطلوبی برسد بلکه سبب تشدید تورم در کشور شد.

 

لازم به ذکر است، با وجود مباحث مطرح شده و واگذاری ماموریت تدوین برنامه مهار تورم و رشد تولید به سازمان برنامه و بودجه همچنان توضیحی از سوی این سازمان در خصوص راهبردهای کلی مورد نظر برای تدوین برنامه ارائه نشده و مشخص نیست که سیاست تثبیت اقتصادی تا چه اندازه در این برنامه مورد توجه قرار خواهد گرفت.

 

هر چند که به دلیل اثر بخشی این سیاست و به دنبال آن کنترل نوسانات نرخ ارز و تورم قطعا باید شاهد تداوم سیاست تثبیت در برنامه در حال تدوین باشیم در غیر این صورت ممکن است اقتصاد ایران مجددا در سراشیبی تورم‌های بالا قرار بگیرد./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار